Buijs vastberaden: "Wij willen Feyenoord een tikkie uitdelen"

Buijs vastberaden: "Wij willen Feyenoord een tikkie uitdelen"

22 november 2019 – Danny Buijs hoopt met FC Groningen een tikkie uit te kunnen delen aan Feyenoord. Zondagmiddag staan beide ploegen tegenover elkaar en Buijs wil de stijgende lijn van voor de interlandperiode doorzetten tegen de Rotterdammers. "Ondanks dat zij tiende staan blijft het een lastige tegenstander, zij staan lager dan waar zij horen", sprak de trainer van FC Groningen die als speler ook een verleden heeft bij de tegenstander van zondag.FC Groningen zat voor de interlandperiode in een goede fase van het seizoen. De Trots van het Noorden bleef de laatste zes wedstrijden ongeslagen. In het laatste duel voor de break werd er op bezoek bij Vitesse knap gewonnen. "Na die wedstrijd hadden we een hele lange voorbereiding naar aankomende zondag. Je komt dan in een lastige situatie, waar je veel jongens tussendoor nog kwijtraakt vanwege de interlands", zei de 37-jarige trainer via de officiële kanalen van de club.

Lees ook: veel vraagtekens bij Feyenoord voor duel met FC Groningen

Buijs won vorig seizoen met 1-0 van de Rotterdammers en is vastberaden om dat kunststukje zondag te herhalen. "Feyenoord heeft een moeizame start gehad en staan eigenlijk te laag voor de wedstrijden die ze hebben gespeeld", sprak hij. "Maar wij willen ze zondag een tikkie uitdelen. Vorig jaar lieten we zien dat het niet onmogelijk is om van Feyenoord te winnen, maar we zullen wel een goed niveau moeten halen." Onder de nieuwe trainer, Dick Advocaat, won Feyenoord twee keer in de competitie en dat is ook Buijs niet ontgaan. "Als je kijkt naar de cv van Advocaat, zie je dat hij het altijd voor elkaar krijgt een team in een goede organisatie neer te zetten en vervolgens punten te pakken."

In de aanloop naar de wedstrijd van zondag kent de trainer van de noorderlingen nog twee vraagtekens in zijn opstelling. Azor Matusiwa trainde de hele week apart van de groep wegens een lichte blessure en ook Joel Asoro zijn inzetbaarheid is onzeker.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020