Bij Oranje afgehaakte Van Dijk kan weer spelen bij Liverpool

Bij Oranje afgehaakte Van Dijk kan weer spelen bij Liverpool

22 november 2019 – Virgil van Dijk is er zaterdagmiddag gewoon bij als Liverpool het opneemt tegen Crystal Palace. De aanvoerder van Oranje verliet vroegtijdig het trainingskamp van het Nederlands elftal en speelde vanwege 'persoonlijke omstandigheden' niet mee in de wedstrijd tegen Estland. Inmiddels is hij weer volop in training bij Liverpool en bevestigde Jürgen Klopp zijn inzetbaarheid voor aankomende zaterdag. "Virgil is voor de volle honderd procent beschikbaar", sprak hij. Mohamed Salah blijft nog altijd een vraagteken na zijn enkelblessure.Zaterdagmiddag vervolgt Liverpool de jacht op de titel met een uitwedstrijd tegen Crystal Palace. Even was het onzeker of Van Dijk wel zou kunnen spelen in die wedstrijd, omdat hij het trainingskamp van Oranje vroegtijdig verliet. Op de persconferentie van The Reds liet Klopp weten dat de Nederlander gewoon beschikbaar is.

Waar Van Dijk sowieso beschikbaar is voor de wedstrijd, bestaat er daags voor de wedstrijd tegen Palace nog onzekerheid over enkele andere spelers. "Veel spelers kwamen laat terug van hun interlandverplichtingen, dus vandaag is een belangrijke dag. Roberto Firmino, Fabinho, Alisson Becker en Georginio Wijnaldum speelden op dinsdag, dus we moeten kijken wat verstandig is."

Ook achter de namen van Joel Matip en Andy Robertson staan vraagtekens vanwege blessures, terwijl sterspeler Salah apart van de groep trainde na zijn enkelkwetsuur. "Hij heeft de hele tijd getraind dat hij hier was, maar hij deed alleen de dingen die hij mee kon doen. Ik zou graag een beslissing maken voor zaterdag, maar het hangt van de training van vandaag af."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021