Pellegrini over Mourinho: "Wij zullen nooit vrienden worden"

Pellegrini over Mourinho: "Wij zullen nooit vrienden worden"

22 november 2019 – José Mourinho is terug als manager in de Premier League en dat maakte de afgelopen week nodige los in voetbalminnend Engeland. Zo ook bij West Ham United-manager Manuel Pellegrini, hij is een oude bekende van de Portugese trainer en heeft met hem nog een appeltje te schillen na eerdere confrontaties tussen de twee. Zaterdag staan Spurs en West Ham tegenover elkaar. "Wij zullen nooit vrienden worden", sprak Pellegrini in aanloop naar het duel.De slechte relatie tussen Pellegrini en Mourinho kent een lange voorgeschiedenis. Laatstgenoemde volgde de ontslagen Pellegrini in 2010 op bij Real Madrid, terwijl de Chileen met Real Madrid een recordaantal punten van 96 had bereikt met de Koninklijken. Een aantal jaar later troffen beide managers elkaar in Engeland. Mourinho's Chelsea won in de laatste minuten van de wedstrijd van Pellegrini's City en de Portugees vierde het doelpunt voor de neus van de Chileen. Pellegrini wilde Mourinho na afloop geen hand geven en beende boos naar binnen.

Dat de relatie nog steeds ijskoud is tussen de twee bleek nog maar eens op de persconferentie in de aanloop naar het duel van zaterdag. "Hij is mijn vijand niet. Elke trainer heeft zijn eigen visie op het voetbal. Daarin verschillen wij van elkaar en daarom zullen we ook nooit vrienden van elkaar worden", sprak Pellegrini.

De manager van West Ham was verbaasd over het ontslag van Mauricio Pochettino en verwacht nog geen grote wisselingen bij Spurs. "De filosofie van Mauricio is anders, maar Mourinho is pas twee dagen bezig. Ik denk dat we nog geen grote veranderingen gaan zien. Buiten het voetbal hebben we elkaar weleens getroffen en ik herhaal nog maar eens: Mourinho is niet mijn vijand", besluit hij.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020