Geblesseerde Veltman mist Heracles, Álvarez twijfelgeval

Geblesseerde Veltman mist Heracles, Álvarez twijfelgeval

22 november 2019 – Ajax kan zaterdagavond niet beschikken over Joël Veltman. De Oranje-international is met een spierblessure teruggekomen uit de interlandperiode en mist daardoor het duel met Heracles Almelo. Edson Álvarez is vanwege een jetlag nog een twijfelgeval voor het treffen met de Heraclieden. Het wordt dus, zeker gezien het Champions League-duel tegen Lille van aanstaande dinsdag, puzzelen voor de koploper.Dat laat trainer Erik ten Hag weten op de persconferentie in aanloop naar het duel. Over Noussair Mazraoui, die met een lichte blessure uitviel tijdens het duel met Marokko tegen Burudi, is Ten Hag wel positiever. Hij verwacht dat de rechtsback tegen Heracles wel kan spelen. David Neres is onlangs geopereerd en zit in een revalidatieproject. De Braziliaan is er tot aan de winterstop sowieso niet bij.

Ten Hag zag legio spelers uitvliegen naar de nationale ploegen. Het is dan even wennen voor ze als ze even terugkomen in Amsterdam. "Ze spelen dan in totaal andere speelwijzen, dus de opvatting ligt dan totaal anders. Het heeft dan even tijd nodig om die automatismen er hier weer in te slijpen. Heel veel tijd hebben we niet, want gisteren waren Mazraoui en Hakim Ziyech er bijvoorbeeld nog niet bij. Dan heb je slechts een training om dat weer terug te winnen."

Racisme
Ook Ten Hag werd gevraagd naar de gang van zaken rondom het racisme-incident in Den Bosch. De trainer van de koploper wilde er niet teveel woorden aan vuil maken, maar was wel lovend over Georginio Wijnaldums persconferentie eerder deze week. "Ik denk dat Gini het uitstekend heeft verwoord. We vinden het afschuwelijk en verwerpelijk. Bij Ajax is het geen item, want we gaan hier normaal met elkaar om. Dat is de norm en de waarde die we hier hanteren. We worden er weleens mee geconfronteerd, dus het is heel goed dat er deze week op een duidelijke manier afstand van is genomen."

Achterin zijn dus wat problemen, aangezien Veltman geblesseerd is Álvarez misschien ook niet start. Met de schorsingen van Veltman en Daley Blind tegen Lille in het achterhoofd, wordt het puzzelen voor Ten Hag. Hij laat nauwelijks iets los, behalve het feit dat hij voorzichtig om gaat met Sergino Dest, die veel wedstrijden speelt op jonge leeftijd. "Het ligt ongelooflijk dicht bij elkaar. We hebben wat roofbouw op hem gepleegd, dus daarom hebben we wat rustmomenten ingelast."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 5 december 2019

  2. woensdag 4 december 2019