Ook amateurclubs staan de eerste minuut stil tegen racisme

Ook amateurclubs staan de eerste minuut stil tegen racisme

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 november 2019 – Niet alleen in de eredivisie en de eerste divisie, maar ook in het amateurvoetbal wordt er dit weekend een statement gemaakt tegen racisme. Amateurclubs voetballen de eerste minuut van de wedstrijd niet en op de scoreborden verschijnt de tekst: "Racisme? Dan voetballen wij niet."

Het idee komt van Excelsior Maassluis, de voormalige werkgever van de zondag racistisch bejegende Ahmad Mendes Moreira. "Toen ik de emotie zag bij Achie, onze Achie, was ik heel erg geraakt. Je zag de emotie op zijn gezicht en dat kwam behoorlijk binnen bij mij", vertelt Maassluis-voorzitter Gert-Jan Bunt in gesprek met
Excelsior Maassluis TV.

Uiteindelijk besloot de voorzitter over te gaan tot actie. "Ik heb contact opgenomen met de CVTD (de belangenvereniging amateurvoetbal, red.) en de voorzitters van andere clubs. Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat niet alleen de clubs uit de Tweede Divisie, maar ook de clubs uit de Derde Divisie en Hoofdklasse komend weekend een statement maken."

Daarmee volgen ze de betaald voetbaldivisies in Nederland, die eerder al besloten tot dit statement.

Reacties

gerelateerd