AZ
1 – 0
Ajax
Heracles Almelo
1 – 3
FC Utrecht

Fans Den Bosch bestrijden racisme: "Anders gaat de club kapot"

Fans Den Bosch bestrijden racisme: "Anders gaat de club kapot"

22 november 2019 – De supporters van FC Den Bosch gaan actie ondernemen om racisme in hun stadion tegen te gaan. Bij de Brabandse club wordt er nog niet echt aan het duel van vanavond (vrijdag) bij Almere City FC gedacht. Dat laat Leon Kerssens, lid van de supportersvereniging, weten."De kans is groot dat ik daar uitgemaakt word voor racist. Dat zou me pijn doen", vreest hij in gesprek met De Volkskrant. De hele week is de eerstedivisionist al negatief in het nieuws vanwege de racistische incidenten in het duel tegen Excelsior. Volgens het Brabants Dagblad regent het nog steeds bedreigingen, onder meer aan het adres van trainer Erik van der Ven.

Kerssens schaamt zich voor de gebeurtenissen van afgelopen zondag, maar springt voor een deel van de fans in de bres. "De hele M-sde wordt nu als een stel racisten weggezet, maar dat is niet zo." Daarom posseerde de harde kern met vlaggen van verschillende landen, zoals India, Brazilië, Turkije en Curaçao. "Het is tijd dat wij als supporters degenen aanspreken die zich schuldig maken aan racisme. Anders gaat de club eraan kapot."

Powel
Berry Powel, oud-spits van de club, snapt dat er verder weinig mensen zijn die hun woordje namens Den Bosch doen in de media. "De communicatie vanuit de club was in het begin op zijn zachtst gezegd ongelukkig. Nu hebben ze zoiets van: stilzitten als je geschoren wordt, denk ik", aldus Powel in De Volkskrant.

De inmiddels gestopte aanvaller vindt dat Den Bosch er maar even ' moet mee zien te dealen' dat de club op dit moment wordt gezien als een club met een probleem rondom racisme. "Het is een pijnlijke situatie, vooral voor de vele personen die er niets mee te maken hebben. Er zijn alleen maar verliezers. Ze moeten erdoorheen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019