Van der Veen wijst drietal van Ajax aan als WK-uitblinkers onder 17

Van der Veen wijst drietal van Ajax aan als WK-uitblinkers onder 17

22 november 2019 – Bondscoach Peter van der Veen heeft drie spelers van Oranje-17 aangewezen als uitblinkers tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië. Oranje, dat vierde werd op het eindtoernooi, oogde wisselvallig, maar kende toch wat lichtpuntjes.Volgens Van der Veen, in gesprek met Voetbal International, was WK-topscorer Sontje Hansen een van de drie smaakmakers. Hij maakte zes goals, terwijl hij de eerste twee duels niet eens in de basis begon. "Ik wil niet zeggen dat Sontje ons heeft gereged, het was een teamprestatie, maar het was wel geweldig om te zien hoe hij in een flow kwam", aldus de bondscoach.

Ook Youri Regeer en Calvin Raatsie, net als Hansen spelend in de Ajax-jeugd, behoorden tot de sterkhouders volgens Van der Veen. Regeer wordt zelfs vergeleken met Frenkie de Jong. "Youri is wel een wat ander type, maar natuurlijk zie je vergelijkingen. Youri is nog niet zover als Frenkie", aldus Van der Veen.

Sander Westerveld, keeperstrainer van de talenten, is vol lof over doeman Raatsie en ziet in hem een potentiële Oranje-klant. "Hij is de meest complete keeper in Nederland en kan op termijn zeker de opvolger van Jasper Cillessen worden bij het Nederlands elftal."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019