CSKA Moskou
0 – 0
Feyenoord

Halilovic ondanks 'enorme meerwaarde' op de bank bij Heerenveen

Halilovic ondanks 'enorme meerwaarde' op de bank bij Heerenveen

22 november 2019 – Het voormalig toptalent Alen Halilovic heeft nog niet weten te imponeren na zijn tijdelijke transfer naar sc Heerenveen. De 23-jarige Kroaat wacht nog altijd op zijn eerste volledige wedstrijd voor de Friezen en zet de negatieve tendens van zijn loopbaan dus nog even voort.Hoe anders was het jaren geleden, toen Halilovic op zijn zestiende debuteerde voor Kroatië en op de deur klopte bij FC Barcelona. Nu zit hij op de bank bij Heerenveen, dat hem huurt van AC Milan. "Ik had ook verwacht dat ik al wat meer zou spelen", geeft de Kroaat toen bij de NOS. "Daarom heb ik ook voor de stap naar de eredivisie gekozen. Ik heb in genoeg harde competities gespeeld en dat heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Maar hier wordt echt open gevoetbald. En dat is wat ik nu wil."

Volgens trainer Johnny Jansen is hij echter nog niet klaar voor een basisplaats. En dat ruim twee maanden na zijn komst. Desondanks is Jansen wel complimenteus: "Het is een genot om met zo'n talent te mogen werken. We zijn druk met hem aan de slag, het is een jongen die enorme meerwaarde voor de ploeg kan hebben. Maar hij moet niet op het veld staan alsof hij lekker een potje met de oud-profs van AC Milan meedoet."

Misschien nog een jaar
Na Dinamo Zagreb, Barcelona, Sporting Gijón, HSV, Las Palmas, AC Milan en Standard Luik hoopt Halilovic in Friesland dan eindelijk weer een seizoen met veel speeltijd te krijgen. Dan is hem vanaf zijn tijd bij HSV eigenlijk niet meer gelukt. "Het is belangrijk dat ik weer een wedstrijd of twintig achter elkaar kan voetballen. Goed voetballen ook, beslissend zijn. Dan kan het ineens weer hard de goede kant opgaan. En misschien is het wel goed voor me om nog een jaar hier te blijven. Maar dat bepaal ik niet in mijn eentje."

Als een jonge speler een stap maakt na een topclub, zoals Halilovic (van Zagreb naar Barcelona), krijg je bij het uitblijven van een doorbraak altijd de vraag of het niet beter was om in Kroatië te blijven. "Ik kan achteraf niet zeggen of het goed of slecht is om op jonge leeftijd zo'n stap te maken. Dat verschilt echt per speler. Je moet het doen als je voelt dat je er klaar voor bent. Het belangrijkste is goede begeleiding."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020