Van de Looi hoopt op opzet à la Nations League met Jong Oranje

22 november 2019, 08:24   Bijgewerkt: 22 november 2019, 09:03

Als het aan Jong Oranje-coach Erwin van de Looi ligt, gaat de EK-kwalificatiecyclus voor de landenploegen onder 21 jaar serieus op de schop. De coach heeft naar eigen zeggen weinig aan de kwalificatieduels tegen onder meer Gibraltar (0-6 winst). Van de Looi weet wel een oplossing, blijkt in gesprek met De Telegraaf.

"Misschien is het een goed idee als de UEFA voor Jong-teams ook een opzet à la de Nations League overweegt", denkt Van de Looi hardop. De afgelopen interlandperiode speelde hij met Jong Oranje een kwalificatieduel tegen Gibraltar en een oefenpot tegen Engeland (2-1 winst). Tegen het kleine Gibraltar ontbrak het aan uitdaging, zag Van de Looi. "Voor deze spelers wil je zoveel mogelijk uitdagende wedstrijden, daar worden ze het snelst beter van. Dát moet het doel voor spelers die je wil klaarstomen voor Oranje."

Lees ook: Van de Looi sluit tevreden af: "Ik ben tevreden over dit jaar"

Met ook Wit-Rusland en Cyprus als groepsgenoten en het zeer matige Noorwegen als opponent is eigenlijk alleen Jong Portugal een concurrent voor Oranje. De UEFA is een categorie lager, bij de Onder 19-ploegen, al het format aan het Nations League-idee aan het aanpassen. Van de Looi hoopt dat het ook snel voor de Jong-ploegen doorgang vindt. "Dat betekent onder meer een verkorte cyclus en dat is fijn, omdat spelers in deze leeftijdscategorie normaal gesproken snel stappen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen