FC Den Bosch-captain: "Blij dat we weer kunnen voetballen"

FC Den Bosch-captain: "Blij dat we weer kunnen voetballen"

21 november 2019 – Het zijn roerige dagen geweest bij FC Den Bosch. De onrust begon doordat een groepje supporters afgelopen zondag Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegende. De club sloeg vervolgens volledig de plank mis met een 'te snel' statement en ging diep door het stof.De rust is nog niet wedergekeerd, maar FC Den Bosch komt vrijdag wel weer gewoon in actie. En daar is aanvoerder Danny Verbeek niet rouwig om. "Ik ben blij dat we dan weer kunnen voetballen", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Ik ben trots om aanvoerder van FC Den Bosch te zijn en ik wil niet dat een groepje mensen dat verpest. Ze hebben het vooral voor zichzelf verpest. Wat er is gebeurd hoort niet in een stadion en ook niet ergens anders. Die mensen moeten hard worden aangepakt en horen hier niet thuis."

Verbeek is net als veel andere spelers en medewerkers van FC Den Bosch deze week aangesproken door het racistische gedrag van de fans. "Persoonlijk kan ik dat makkelijk van me af laten glijden, want ik voel me niet het slachtoffer in deze kwestie. Dat is natuurlijk in eerste instantie die jongen van Excelsior. Maar het is zo jammer en zo onbegrijpelijk. We zijn een club met spelers. maar ook met supporters van alle nationaliteiten. Appie (Abdulsamed Abdullahi, red.) is onze publiekslieveling, snap je? Geloof me, iedereen verafschuwt wat er gebeurd is. Absoluut."

FC Den Bosch speelt vrijdag de uitwedstrijd tegen Almere City. Net als bij alle andere duels die dit weekend in het profvoetbal worden gespeeld, zal er in de eerste minuut na de aftrap niet worden gespeeld. "Het is alleen maar goed dat dit de aandacht krijgt die het verdient. Daar werken wij natuurlijk ook aan mee. Wij willen dat dit nooit meer voorkomt. Nergens, maar zeker nooit meer bij ons", besluit Verbeek.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020