Honda vol in de schijnwerpers: "Laten zien dat ik gegroeid ben"

21 november 2019, 18:04   Bijgewerkt: 21 november 2019, 18:29

Keisuke Honda is donderdag officieel gepresenteerd door Vitesse. Onder grote belangstelling van zowel Nederlandse als Japanse pers legde de middenvelder uit hoe hij denkt zijn nieuwe club te kunnen helpen. Honda verwacht direct een bijdrage te kunnen leveren.

Die mening is trainer Leonid Slutsky ook toegedaan, want de Russische oefenmeester heeft aangekondigd dat Honda zondag tegen Sparta Rotterdam direct start, ondanks dat de Japanner een gebrek aan wedstrijdritme heeft. Vitesse verloor de laatste drie competitiewedstrijden, wat Honda ook niet is ontgaan. "Ik heb gezien dat we wat moeite hebben met het controleren van wedstrijden en dat is wel nodig om wedstrijden te winnen. Ik denk dat ik, als ervaren speler, kan helpen om de wedstrijden te controleren. Ik kan een wedstrijd namelijk beter 'lezen' dan jonge spelers. Ik kan niet wachten om de andere spelers te helpen", wordt hij geciteerd door [a,https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2430512/Pers-loopt-uit-voor-presentatie-Keisuke-Honda-Ik-ga-Vitesse-helpen,_blank,Omroep Gelderland].

Honda zette meer dan tien jaar geleden bij VVV-Venlo zijn eerste stapjes in het Europese profvoetbal. Via onder meer CSKA Moskou en AC Milan is de Japanner nu opnieuw neergestreken in Nederland. "Toen was ik heel anders, ik had nog zwart haar en ik had geen ervaring. Daarnaast wilde ik toen per se slagen, ik kon ook geen Engels. Ik weet nog wel dat ik tijdens mijn persconferentie zei dat ik een voetballer was en geen auto. Uiteindelijk heeft het Nederlands voetbal mij wel tot de Keisuke Honda gemaakt die ik nu ben. Ik wil nu aan Nederland laten zien dat ik gegroeid ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen