Slot trots op Boadu en Stengs: "Prachtig om te zien"

Slot trots op Boadu en Stengs: "Prachtig om te zien"

21 november 2019 – Zowel Calvin Stengs als Myron Boadu maakte dinsdag tegen Estland (5-0) zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hun trainer bij AZ, Arne Slot, is beretrots op ze. "Wat ik tegen de jongens heb gezegd? Niet eens zoveel, want ze worden door iedereen opgeslokt", zegt Slot met een brede glimlach op zijn gezicht tegen FOX Sports.De jonge AZ'ers kregen in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd speeltijd van bondscoach Ronald Koeman. Stengs speelde de hele wedstrijd, Boadu deed een helft mee. "Dat is voor ons Nederlanders het meest in het oog springende, want ze zijn jong en hebben hier de jeugdopleiding doorlopen. Maar ik vind het toch nodig om Pantelis Hatzidiakos te benoemen. Hij stond weer in de basis (bij Griekenland, red.) en Jonas Svensson bij Noorwegen ook voor de eerste keer sinds lange tijd", aldus Slot.

De trainer begrijpt dat Stengs en Boadu nu even vol in de schijnwerpers staan. "We kennen allemaal hun blessureverleden. Als je dan wordt opgeroepen, je debuut mag maken en in het ene geval twee assists geeft en het andere geval een goal maakt, dan is dat echt geweldig", vervolgt Slot, die te spreken is over de manier waarop de AZ'ers zich hebben gepresenteerd bij Oranje.

"Niet alleen op het veld, dat heeft volgens mij iedereen kunnen zien. De bondscoach heb ik meerdere keren horen zeggen dat hij het twee heel prettige jongens vindt. Dat vind ik heel mooi om te horen, want zo ervaren wij ze ook. Het zijn fijne en leuke jongens. Nederland maakt daar ook steeds meer kennis mee. Daarnaast is het prachtig om te zien dat ze echt goed hebben gespeeld", eindigt Slot.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 13 december 2019

  2. donderdag 12 december 2019