Mourinho: "Ik ga niet dezelfde, maar nieuwe fouten maken"

Mourinho: "Ik ga niet dezelfde, maar nieuwe fouten maken"

21 november 2019 – José Mourinho heeft zijn eerste persconferentie als manager van Tottenham Hotspur achter de rug. Vanachter het spreekgestoelte was de Portugese oefenmeester lovend over zijn voorganger Mauricio Pochettino, liet hij weten te hebben geleerd van zijn fouten en vertelde hij geen nieuwe spelers te willen halen.Tottenham Hotspur maakte woensdag de komst van Mourinho wereldkundig. De Portugees is de opvolger van Pochettino, die de Spurs vorig seizoen weliswaar naar de Champions League-finale loodste, maar in ruim vijf jaar geen enkele prijs won. "Ik moet hem feliciteren voor het werk dat hij heeft geleverd. Deze club zal altijd zijn thuis zijn. Het trainingscomplex zal altijd zíjn trainingscomplex zijn en de deur zal altijd voor hem openstaan. Hij zal weer gelukkig worden en een nieuwe club vinden", aldus Mourinho.

Mourinho zat het voorbije jaar zonder club nadat hij werd ontslagen bij Manchester United. "Ik realiseer me dat ik fouten heb gemaakt in mijn carrière. Ik ga niet dezelfde, maar nieuwe fouten maken", aldus de Portugees, die zei dat winnen in zijn DNA zit. "Ik hoop dat te kunnen overbrengen op mijn spelers. Als je blij bent wanneer je verliest, is het lastig een winnaar te zijn."

In zijn periode bij Manchester United gaf Mourinho honderden miljoenen uit aan nieuwe spelers. Volgens de Portugees hoeft er niet veel geïnvesteerd te worden in de selectie van Tottenham Hotspur. "Het beste cadeau voor mij is dat ik geen spelers nodig heb. Ik ben blij met de spelers die ik tot mijn beschikking heb. Ik heb alleen tijd met ze nodig. Natuurlijk ken ik ze van de tijd dat ik tegen ze speelde, maar niet goed genoeg."

Blessure Vorm
Mourinho debuteert zaterdag in het uitduel met West Ham United als coach van Tottenham Hotspur. De Portugees kan dan geen beroep doen op reservedoelman Michel Vorm, die met een lichte blessure kampt. Naar verwachting hervat de Nederlandse keeper in december de training. 

Lees ookMourinho zet de toon: "Wat ik kan beloven? Échte passie"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020