Willem II hoopt na elf jaar weer een keer te winnen in Den Haag

Willem II hoopt na elf jaar weer een keer te winnen in Den Haag

21 november 2019 – Willem II hervat zaterdag de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het is voor de Tilburgers alweer elf jaar geleden dat ze een zege boekten in de Residentiestad. Adrie Koster weet dat ADO een angstgegner is voor Willem II, maar hecht daar niet al te veel waarde aan."Statistieken zeggen wel iets, maar niets over het verloop van de wedstrijd zaterdag. Twee weken geleden hoorde ik dat ik als trainer nog nooit van PSV gewonnen had. Jullie weten hoe die wedstrijd afgelopen is", doelt Koster via de officiële clubkanalen op de overwinning op de Eindhovenaren. Vlak voor de interlandperiode stuntte Willem II door PSV met 2-1 te verslaan.

Willem II verloor vorig seizoen twee keer van ADO, maar het vertrouwen is groot bij de Tilburgers. En terecht, want zij staan knap zesde en hebben een voorsprong van liefst twaalf punten op ADO. "Op basis van de ranglijst zou je zeggen dat de verhoudingen nu anders liggen, maar ik denk dat we in ADO een heel lastige tegenstander hebben. Alleen als we gecontroleerd en gedisciplineerd blijven voetballen, kunnen we het verschil op de ranglijst vertalen in het veld", denkt Koster.

Met een vrij fitte selectie werkt Willem II toe naar de wedstrijd in Den Haag. De langer geblesseerden Damil Dankerlui en Marios Vrousai trainen alweer volledig mee, maar zijn nog een twijfelgeval voor zaterdag. João Queirós, die dit seizoen nog geen minuut spelen, kampt met hamstringklachten en moet de komende wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020