Memphis aanvoerder Lyon, irritatie over meespelen tegen Estland

21 november 2019, 14:43

Memphis Depay is de nieuwe aanvoerder van Olympique Lyon. Dat heeft zijn trainer Rudi Garcia bevestigd. Echter kan de kersverse captain zaterdag niet spelen tegen Nice. Memphis is tot irritatie van Garcia geblesseerd teruggekomen van het Nederlands elftal.

Memphis meldde zich al niet okselfris bij Oranje. Daarom liet hij het duel met Noord-Ierland ook schieten. Tegen Estland speelde de aanvaller een helft mee. Over de ernst van de blessure kon de oefenmeester niets zeggen. Het herstel wordt van dag tot dag bekeken

"Memphis raakte geblesseerd aan dezelfde plek in zijn dijbeen. Hij speelde in een wedstrijd die niet meer meetelde. Het is een gebrek aan respect voor Olympique Lyon", aldus Garcia. "Jammer voor ons, moeilijk ook om hier niet geïrriteerd door te raken."

Desalniettemin is Memphis de nieuwe captain van Lyon. Sinds Garcia de scepter zwaait, kregen Marcelo, Houssem Aouar, Jason Denayer, Anthony Lopes en Leo Dubois allemaal een kans. "Maar Memphis' capaciteiten staken er bovenuit. Hij is bovendien ook begonnen met Franse lessen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen