Infantino: "Op WK Qatar geen enkele vorm van racisme"

21 november 2019, 12:22   Bijgewerkt: 21 november 2019, 12:48

FIFA-voorzitter Gianni Infantino stelt dat er op het WK van 2022 geen sprake zal zijn van racisme. "Alle fans zijn welkom op dit toernooi en dat zeg ik niet alleen namens de FIFA, maar ook namens alle andere betrokken partijen van het WK", stelt de bestuurder van de voetbalorganisatie.

Het WK in Qatar gaat pas over drie jaar van start, maar toch durft Infantino al dergelijke beloftes te maken. "Onze regelgeving en de lokale politie hebben de verantwoordelijkheid voor een discriminatie-vrij toernooi. Het moet voor iedereen een exclusiefe ervaring worden", zegt hij in een persconferentie. "Tijdens het WK in Rusland was er ook de angst voor racisme, maar tijdens dat toernooi is er ook geen enkele vorm voorgevallen. Het WK is er om mensen samen te brengen. Er zal in 2022 geen enkele vorm van racisme zijn."

Mensenrechten

De FIFA krijgt de laatste jaren de nodige kritiek over het toewijzen van internationale toernooien aan landen waar de mensenrechten niet bijster hoog in het vaandel staan. Het WK in Qatar behoort tot die categorie en ook het WK voor clubs in China zorgt voor de nodige twijfels. "De FIFA heeft een beleid voor de mensenrechten en streeft dat altijd na. Wij zijn de eerste sportorganisatie die zo'n beleid hebben aangenomen. Er zijn overal in de wereld problemen. Het is niet de missie van de FIFA om die problemen op te lossen, maar we werken hard om er een positieve invloed op uit te brengen. Niet door aan te vallen, maar door te begrijpen en te praten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen