Mancini waarschuwt Kean en Balotelli: "Zij moeten wel spelen"

21 november 2019, 10:53   Bijgewerkt: 21 november 2019, 11:12

Italië kende de perfecte EK-kwalificatiereeks door alle tien de wedstrijden te winnen. Nadat Roberto Mancini het bondscoachschap op zich nam is er een andere wind gaan winnen bij de Italiaanse nationale ploeg. Hij heeft nu een half jaar de tijd om te bedenken wie er een plek in de EK-selectie verdient. Daarvoor is wel speeltijd bij de club nodig, waarschuwt hij Mario Balotelli en Moise Kean.

Mancini werd in mei 2018 de nieuwe bondscoach van de Azzuri, nadat zij het WK van 2018 misliepen. "Toen ik aan mijn klus begon was de sfeer niet best. We moesten vernieuwingen doorvoeren en gaven onervaren jongens de kans", sprak de bondscoach tijdens de Social Football Summit in Rome.

Na een geweldige kwalificatiereeks plaatste Italië zich zonder enige moeite voor het EK van volgend jaar. Spelers die komend half jaar in de picture willen komen, moeten speeltijd krijgen bij hun club. Dat is in het bijzonder een boodschap aan Kean van Everton en Brescia-spits Balotelli. "Moise Kean speelt weinig", zei hij tegenover RAI Sport. "Ik hoop dat hij een club kan vinden waar hij wel veel kan spelen. Als dat lukt, is hij een van de spelers die kans maakt om mee te gaan naar het EK."

Mario Balotelli werd net als Kean niet opgeroepen in de afgelopen interlandperiode en krijgt ook een waarschuwing van de trainer met wie hij samenwerkte bij Manchester City en Internazionale. "Mario heeft ook zes maanden de tijd. In die periode kan er nog heel veel gebeuren." Balotelli werd onder Mancini voor het eerst sinds vier jaar weer opgeroepen voor de nationale ploeg, maar is dus alles behalve zeker van een plek in de EK-selectie. "Ik twijfel nog over twee plaatsen in mijn selectie. Ik heb maar plek voor 23 man, maar ik gun het iedereen. Het hangt ook af van blessures."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen