Sneijder: "Had ook in rijtje van Ronaldo en Messi kunnen staan"

21 november 2019, 10:06   Bijgewerkt: 21 november 2019, 10:27

Wesley Sneijder beëindigde eerder dit jaar definitief zijn loopbaan als profvoetballer. De Nederlander kende een prachtige carrière met clubs als Ajax, Real Madrid en Internazionale. Hij won overal prijzen, maar als hij eerlijk is denkt hij dat er meer in zijn carrière had gezeten als hij 'er honderd procent voor had geleefd'. "Dan had ik in het rijtje van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi gestaan", sprak hij.

Sneijder kende in 2010 zijn beste jaar, hij won met Inter de prestigieuze Champions League en reikte met Nederland tot de finale van het WK. Hij was in dat jaar een grote kanshebber voor de Gouden Bal, maar tot grote verbazing van velen won hij deze prijs niet. "Bijna tien jaar later zeggen mensen nog steeds dat ik die Gouden Bal had moeten winnen", sprak hij tegenover FOX Sports. "Ik ben een teamspeler en vind het veel mooier om als team succesvol te zijn. Ik won dat jaar de Champions League. Dat vond ik veel mooier." 

Sneijder won in Nederland, Spanje, Italië en Turkije het landskampioenschap en was overal waar hij speelde een belangrijke speler voor het team, toch heeft hij het gevoel dat er nog meer in zat dan dat hij er nu heeft uitgehaald. "Ik moet eerlijk zijn naar mezelf toe en dat ben ik ook: als ik er honderd procent voor had geleefd, dan had ik ook in het rijtje van Ronaldo en Messi gestaan. Dat weet ik."

Toch heeft hij geen spijt van hoe hij zijn leven als profvoetballer invulde. "Ik heb genoten van mijn carrière op beide vlakken. Ik heb buiten het voetbal genoten, ik heb op het veld genoten. Ik wilde het niet en daar heb ik ook geen spijt van. Het is niet dat ik het niet op kón brengen: ik wilde het gewoon niet. Ik heb alles gewonnen wat je kan winnen, dus ik heb er geen seconde spijt van", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen