Transferweekje: Bale naar Spurs en fiasco voor Younes

23 november 2019, 14:54

Nog ruim een maand voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine gaat daarom steeds meer draaien. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Bale terug naar Spurs

Gareth Bale en Real Madrid zijn eigenlijk nooit een gelukkig huwelijk geweest. Welshman wakkerde na afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije de geruchten nog maar eens aan. Na afloop poseerde hij met een vlag waarop stond: 'Wales. Golf. Madrid. In die volgorde.' Met deze vlag zette hij zijn huidige werkgever behoorlijk te kakken. Het kwam hem dan ook op de nodige kritiek te staan en de kranten speculeerden hierdoor weer volop over een vertrek. Met de aanstelling van José Mourinho bij Spurs werd er in AS direct gesproken over een terugkeer van de man van honderd miljoen naar de Noord-Londense club. Gaan zij hem dan eindelijk uit zijn lijden verlossen in Madrid?

Zorgt Mourinho voor domino-effect?

Het was een verrassing van jewelste, maar eigenlijk ook weer niet. The Special One, José Mourinho, volgde de kort daarvoor ontslagen Mauricio Pochettino op als manager van het dolende Tottenham Hotspur. Met de Portugees langs de lijn moet Spurs weer resultaten boeken. Pochettino, die enkele maanden geleden een van de meest felbegeerde trainers van Europa was, moet een nieuwe baan zoeken. Wat gaat de Argentijn doen? Bij Bayern München zoeken in ieder geval voor volgend seizoen een nieuwe trainer, maar daar lag Erik ten Hag toch voor poleposition? Niet meer, want het ontslag van Poch en de komst van Mourinho naar Londen zorgen ervoor dat alles anders is. Het wordt - met Pochettino als gewilde gast - een boeiende trainerscarroussel. 

Volop geruchten uit Eindhoven

Het was een drukke transferweek bij PSV en dat had in dit geval niets met de slechte resultaten van voor de winterstop te maken. De overbodige Toni Lato wil terugkeren naar Valencia al in de winterstop, zo liet zijn management weten aan het Eindhovens Dagblad. Volgens DeportesCOPE staat PSV bovendien een boete te wachten als Lato te weinig minuten maakt, waardoor zij wellicht ook mee willen werken aan een vervroegd einde van de verhuurbeurt. Financieel slecht nieuws kwam er ook uit de hoek van Gastón Pereiro: de Italiaanse roddelmedia weten dat hij is aangeboden bij AC Milan voor na dit seizoen. Afgelopen zomer kostte hij nog vijftien miljoen en zou hij naar Rusland, nu lonkt een transfervrij vertrek naar de Serie A. Verder zou John de Jong vol achter de talentvolle Simon Coly (ED) en Santiago Giménez (TUDN) aanzitten; het zijn al met al drukke weken voor de technisch directeur.

Fiasco dreigt voor Younes

Het huwelijk tussen Amin Younes en Napoli draait steeds meer uit op een mislukking. Al sinds zijn overgang van Ajax naar Napoli botert het niet. Nadat Younes had getekend in Napels, probeerde hij tevergeefs onder het contract uit te komen. Tot dusver kwam de 26-jarige Duitser slechts vijftien keer in actie voor Napoli. Volgens Il Mattino zijn er spanningen tussen Younes en Carlo Ancelotti. De trainer zou hem al eens op de tribune hebben gezet vanwege een te lakse houding. We moeten daarom niet raar opkijken als Younes in januari verkast.

Pogba-scenario voor Chong?

De geruchten over een overstap van Tahith Chong naar Juventus worden steeds nadrukkelijker. De Nederlandse buitenspeler wordt maar mondjesmaat gebruikt bij Manchester United en de Oude Dame heeft er wel oren naar om de tiener over te nemen. Volgens Corriero dello Sport heeft Juventus zelfs al contact gehad met het management van Chong. De negentienjarige jeugdinternational van Jong Oranje is een interessant doelwit voor de Italianen, omdat hij over een aflopend contract beschikt. In het verleden pikte Juventus Paul Pogba ook al eens transfervrij op uit Old Trafford. Wordt Chong de volgende of gaat hij in op de contractaanbieding die United hem deed?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen