Immers (33) denkt aan nieuwe carrière als profdarter

21 november 2019, 08:46   Bijgewerkt: 21 november 2019, 09:06

Lex Immers (33) merkt dat zijn lichaam ouder wordt. Hij wil daar maar weinig aan toe geven, maar denkt toch al aan zijn leven na het voetbal. De middenvelder weet dat hij tegen het einde van zijn carrière loopt en denkt stiekem al aan een nieuwe loopbaan als professioneel darter. "Als ik het karakter van het voetbal naar het darten kan overbrengen, dan weet ik voor duizend procent zeker dat ik ook daar op een hoog podium kan staan", zei hij.

Lex Immers maakte in 2007 zijn debuut voor ADO Den Haag en keerde tien jaar later, na omzwervingen bij Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge, terug bij zijn oude liefde. Dat hij inmiddels bijna 34 is, merkt hij aan zijn lichaam en dat vindt hij maar moeilijk om te accepteren. "Ik voel me nog jeugdig, tot ik van een wedstrijd moet herstellen", sprak hij in het Algemeen Dagblad. "Ik kon altijd elke dag gas geven. Nu moet ik elk weekeinde pieken en niet meer op de training. Dan kan ik nog brengen wat mensen van me gewend zijn: voorop gaan in de strijd en de tegenstander afjagen."

Immers moet het voornamelijk van zijn inzet en het harde werk hebben, maar maakte reikte met zijn transfer naar Feyenoord toch naar de top van Nederland. "Ik snap dat er mensen zijn die zeggen dat ik in mijn handen mag knijpen met zo'n carrière. Dat doe ik ook. Ik ben eigenlijk een voetballer op basis van nooit verzaken en altijd doorgaan", vervolgt hij. "Als ik dit karakter niet had gehad, dan had ik gewoon bij de amateurs gespeeld. Uiteindelijk ben ik hier een belangrijke pion geworden en heb ik een transfer naar Feyenoord verdiend. Daar was het precies hetzelfde, maar speelde ik meer dan honderd wedstrijden. Ronald Koeman stelde me altijd op."

Immers tekende eerder dit jaar nog een nieuw contract van zes jaar in de hofstad, drie als speler en drie als jeugdtrainer. Toch kijkt hij ook stiekem naar een nieuwe carrière als profdarter. "Het is gewoon een hele positieve sport. Als de pijltjes goed vallen, kan ik daar ook geld mee verdienen. Ik ben een doorzetter. Het betaald voetbal, dat wilde ik halen. Dat is gelukt. Als ik nu dit podium wil halen, ga ik het ook halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen