Gorré: "We kijken naar jongens die hart hebben voor Suriname"

20 november 2019, 23:53

De telefoon van Dean Gorré staat roodgloeiend. Na de historische kwalificatie van Suriname voor de Gold Cup in 2021, hebben veel Surinaams-Nederlandse prof hun interesse kenbaar gemaakt. "Het is bekend dat Kelvin Leerdam bezig is om een zakenpaspoort aan te vragen, maar er zullen nog meer jongens volgen", weet bondscoach Gorré.

"Er zijn 150 Surinaams-Nederlandse profs die in Europa spelen en een groot aantal van hen heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn", vertelt Gorré aan De Telegraaf. "We kijken niet alleen naar de voetbalkwaliteiten, maar ook naar jongens die echt hart hebben voor Suriname. Jongens die een band hebben met het land en er veel voor over hebben om voor Suriname uit te komen. We streven naar een mix tussen de jongens uit Suriname, die nu al in de selectie zitten, en de Surinaams-Nederlandse profs. Het is niet zo, dat ik nu 23 jongens uit Nederland zal gaan selecteren."

Historisch succes: Suriname plaatst zich voor Gold Cup

WK

Die spelers mogen ook dromen van het WK in Qatar. "Die kansen zijn zeker reëel, maar het is wel een lange weg. De bovenste zes landen op de FIFA-ranking uit de CONCACAF-zone spelen een poulefase in de WK-kwalificatie, waarvan de nummers één tot en met drie sowieso naar het WK gaan. Curacao maakt kans om bij die groep van zes te zitten, maar wij zeker niet", aldus Gorré.

Lees ook: Hasselbaink wordt door nieuwe regels Suriname-international

Dus wacht Suriname een andere route langs de overige landen in de CONCACAF-zone. Dat betekent eerste een groepsfase overleven en daarna meerder knock-outrondes. "De winnaar van die kwalificatiefase speelt een play-off tegen de nummer vier van de poule met de zes beste landen voor het vierde CONCACAF-ticket. In september volgend jaar hebben we de eerste WK-kwalificatiewedstrijden en begint het traject naar Qatar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen