'Nederland speelt eerste EK-test in maart tegen Spanjaarden'

20 november 2019, 22:38   Bijgewerkt: 21 november 2019, 07:40

De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal is tegen Spanje. Dat beweren Spaanse media. Eind maart zouden de EK-deelnemers elkaar treffen in de Johan Cruijff ArenA. Vanuit beide bonden is nog niets officieel bevestigd.

Volgens AS wijst alles erop dat Nederland en Spanje elkaar over vier maanden gaan treffen in een oefeninterland. Daarnaast plant La Roja ook een duel met Duitsland. Diario Sport voegt eraan toe dat Spanje eerst naar Nederland komt, daarna wachten de Duitsers in Santiago Bernbeu. Als die informatie klopt, viert Luis Enrique zijn rentree als bondscoach van Spanje in Amsterdam.

Lees ook: Moreno houdt Spaanse vuile was binnen

Tijdens en rondom het weekend van 28 en 29 staat er voor het eerst weer een interlandperiode gepland. Dat worden de eerste tests richting het Europees kampioenschap. Een treffen met Spanje betekent voor Oranje een reprise van de WK-finale van 2010 en het sensationele groepsduel van het wereldkampioenschap in Brazilië. De laatste ontmoeting dateert van 31 maart 2015. Toen beslisten Stefan de Vrij en Davy Klaassen het oefenduel (2-0).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen