Feyenoord presenteert Arnesen als technische man

20 november 2019, 16:00   Bijgewerkt: 20 november 2019, 19:11

Zoals verwacht is Frank Arnesen de nieuwe technisch directeur van Feyenoord. De 63-jarige Deen zal medio januari 2020 aan de de slag gaan in De Kuip, zo kondigen de Rotterdammers aan via de officiële kanalen. Daarnaast komt de 54-jarige Pieter Smorenburg de gelederen versterken als financieel directeur. Hij gaat per direct aan de slag.

De 63-jarige Arnesen is absoluut geen onbekende in de Eredivisie. Hij werkte na zijn voetbalcarrière als assistent-trainer bij PSV en werd drie jaar later technisch manager in Eindhoven. In 2004 ging hij als technisch directeur aan de slag bij Tottenham Hotspur terwijl hij later ook nog Chelsea in diverse functies diende. Daarna was de Deen nog werkzaam in Duitsland, Oekraïne, Griekenland en België. Ook werkte hij nog als technisch commissaris bij PSV.

President-commissaris Toon van Bodegom is dolblij met de aanstelling van Arnesen. "Eén blik op het cv van Frank zegt genoeg. Hij is iemand met jarenlange ervaring bij grote clubs in Europa en op verschillende posities binnen het voetbalbedrijf", reageert hij. "Hij heeft aandacht en oog voor de jeugd en neemt een enorm netwerk met zich mee. Frank Arnesen heeft alle kennis en kunde om verder te bouwen aan een toekomstbestendig technisch beleid bij Feyenoord."

Ook nieuwe financiële directeur

Tegelijkertijd heeft Feyenoord gemeld dat de 54-jarige Smorenburg de nieuwe financieel directeur is. Hij was tot voor kort financieel directeur bij K3Delta, een bedrijf dat actief is in het verwerken en leveren van zand, grind en klei. Eerder werkte hij voor diverse andere grote bedrijven. Van Bodegom is ook blij met zijn komst. "Binnen de club is iedereen ervan overtuigd dat het goed is dat we weer een financieel directeur krijgen. Feyenoord is gezond. De ambitie is niet alleen om dat te blijven, maar juist om grote stappen te zetten. Bij de strategiebepaling, bij het verkennen van alle opties en de uitwerking ervan is grote expertise op financieel gebied noodzakelijk. Met Pieter Smorenburg hebben we die nu in huis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen