Man aangezien voor fan die Hitlergroet bracht: "Heb ruzie thuis"

20 november 2019, 13:28

De nadelen van social media komen ook na de incidenten bij de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior bovendrijven. De 35-jarige Tijs uit Boxmeer wordt op Facebook ten onrechte aangezien als de jongen die tijdens die wedstrijd een Hitlergroet leek te brengen. De man heeft een stroom aan berichten gekregen via social media.

Op social media kwam na de wedstrijd al snel de naam van ene Tijs bovendrijven. De man die de Hitlergroet leek te brengen heeft toevallig dezelfde naam als de onschuldige Tijs uit Boxmeer. Toch ontvangt hij veel berichten via social media. "Opeens kreeg ik Facebook berichten van wildvreemden binnen, tientallen berichten met allerlei verwensingen", vertelt hij aan Omroep Brabant. Tijs lijkt uiterlijk niet op de supporter van Den Bosch, maar dat maakt dus weinig uit. "Ze sturen me berichten dat ik een zielig jongetje ben, dat soort dingen."

Ondanks dat Tijs weet dat hij onschuldig is, baalt hij als een stekker. "Ik ben lichtelijk afwezig op het werk, je gedachten zijn er toch niet helemaal bij. Ik heb er slecht van geslapen, maar ik ga er vanuit dat dit straks weer voorbij is."

Hij heeft besloten om zijn Facebook-profiel op openbaar te zetten zodat mensen zien dat hij niet de Tijs is die bij Den Bosch op de tribune stond. "Ik heb zelfs ruzie thuis gekregen. Mijn vrouw wilde dat ik mijn profiel offline haalde, ik zei: 'Dat is dus precies wat ze willen, dat ga ik niet doen.' Zo ben ik niet." Gelukkig voor hem is de stroom aan berichten enigszins uitgedroogd. "Alles wat nu nog binnenkomt delete ik meteen", zegt hij. "Maar ik wil het rechtzetten. Wat deze jongen heeft gedaan is niet juist, maar ik ben het niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen