Meijer klaar met racisme: "Wat zou helpen zijn torenhoge boetes"

20 november 2019, 10:59

Als het aan Hennie Meijer (op archiefbeeld) ligt, wordt er keihard ingegrepen op het racisme-incident bij FC Den Bosch. De voormalig spits is helemaal klaar met het 'pappen en nathouden' en hoopt op harde maatregelen. "Ze hadden bij FC Den Bosch-Excelsior het veld moeten aflopen om vervolgens niet meer terug te komen. Definitief stoppen met voetballen, dus."

Dat vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden. "Sommige mensen zeggen dan dat de goeien onder de kwaden lijden. Ja, nou en? Op deze manier leren we het blijkbaar nooit. Want iedereen op die tribune wist dondersgoed: die wedstrijd gaat straks gewoon weer verder", stak de oud-spits van wal. Maar bij deze statements moet het in zijn ogen niet blijven: gewoon de dader hard aanpakken.

Lees ook: Excelsior organiseert actie tegen racisme in thuisduel

"Wat ook zou helpen: torenhoge boetes. Moet jij eens kijken hoe snel een club allerlei stewards in de vakken zet om direct in te grijpen als het mis gaat. Want ja, anders kost het de clubs veel geld, hè?", legt Meijer uit. "Dat zal die figuren wel leren. Want het is toch van de zotte wat er nu gebeurt?", vindt de in Suriname geboren voormalig profvoetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen