Strootman: "Het wordt lastig met Frenkie op je positie"

20 november 2019, 09:15

De rol van Kevin Strootman bij het Nederlands elftal is anders geworden sinds de opkomst van Frenkie de Jong. De routinier mocht dinsdag eindelijk weer eens laten zien wat hij in huis had en leverde een mooie assist af op Myron Boadu tegen Estland (5-0). Hij is daar content mee.

"Ik ben blij dat hij 'm afmaakte", lacht hij in gesprek met RTV Rijnmond. "Hij maakte hem heel mooi af. Als hij 'm niet afmaakt, weet niemand dat ik die pass gegeven heb." De speler van Olympique Marseille deed het laatste kwartier mee. "Het is lekker dat ik mocht spelen, we waren natuurlijk al gekwalificeerd. De coach zei vooraf dat hij iedereen speelminuten wilde geven. Hij heeft dat bij mij gedaan, dus ik ben blij met elke minuut die ik kan spelen."

Strootman wordt door Koeman altijd opgeroepen, maar kan vaak niet rekenen op speeltijd. "Elke speler die bij Oranje hoopt en traint voor een basisplaats. Je moet reëel zijn. Als Frenkie op je positie staat, weet je dat het lastig wordt", beseft de 29-jarige middenvelder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen