Maximale score voor België: "Verdienen het om het EK te winnen"

20 november 2019, 08:24

Net als op het afgelopen WK en het EK van 2016 zal België ook op het aanstaande EK één van de grote favorieten zijn. Dat het team sterk is, bleek wel in de kwalificatiereeks waarin alle tien duels in winst werden omgezet. Coach Roberto Martinez is lovend na de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus (6-1). 

De Spanjaard beseft dat het uniek is om alle punten te pakken in de kwalificatie. "Ik denk dat iedereen gewoon heel goed gewerkt heeft dit jaar", is zijn conclusie tegenover Het Laatste Nieuws. "De spelers weten wat ze moeten doen en ze doen dat dan ook met een ongelofelijke focus. Zes keer scoren en dan ook nog eens op deze manier doet heel veel deugd. Of we het EK winnen? Dat is iets dat we zelf in handen hebben. We moeten nog beter worden en dan zien we of we opnieuw een geweldig tornooi kunnen spelen. We hebben de standaard gezet op het WK en we zijn ons verder aan het ontwikkelen naar een team met veel samenhorigheid. En ook de fans zijn daarin belangrijk. We hebben nu zeven maanden de tijd om zo goed mogelijk te worden."

Wat de Belgen al weten, is dat het in de zomer geen 'thuisduels' zal spelen. Brussel is namelijk niet één van de speelsteden. "Er wordt veel gezegd over tegen wie we nu gaan spelen komende zomer, maar ik weet niet of dit al concreet is. Wat zal zijn, zal zijn, al blijft het zonde dat we niet voor eigen publiek in Brussel kunnen spelen. Nu moeten we twee of drie keer tegen een thuisploeg, in Denemarken en in Rusland... Nu gaan we vieren en dat zien we wel binnen zeven maanden. Deze ploeg verdient het om het EK te winnen, maar in voetbal is het niet zo simpel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen