Stengs kritisch na debuut in Oranje: "Verwacht meer van mezelf"

20 november 2019, 00:00

Calvin Stengs was dolblij met zijn debuut in het Nederlands elftal dinsdagavond, maar vond zijn optreden tegen Estland zeker niet geweldig. De buitenspeler van AZ moest duidelijk even wennen in het shirt van het Nederlands elftal. "Ik verwacht meer van mezelf", bleef hij dan ook kritisch na zijn eerste negentig minuten bij Oranje.

Tegenover FOX Sports ging hij in op zijn eerste minuten namens Oranje. Dat hij in de basis begon, hoorde Stengs maandag. "Een mooi moment, blij dat ik mijn debuut heb kunnen maken", zei de buitenspeler. "Ik begon onwennig, jammer voor mezelf dat ik niet direct de eerste bal goed kon spelen. Daarna kwam ik er wat beter in, maar nog steeds niet voor hoe ik normaal speel, voor m'n gevoel."

Stengs was dus kritisch op zichzelf. "Dat heeft te maken met spanning, maar ook met een nieuwe omgeving, nieuwe jongens. Het is niet helemaal gek, maar ik verwacht meer van mezelf. Het niveau ligt hier hoger. Uiteindelijk geef ik twee assists, maar heb ik niet heel top gespeeld. Gelukkig heb ik het team wel kunnen helpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen