Gisteren gemist: Oranje wint ruim, Tottenham ontslaat Pochettino

Gisteren gemist: Oranje wint ruim, Tottenham ontslaat Pochettino

20 november 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 19 november.Hattrick Wijnaldum en doelpunt Boadu in passend slotstuk Oranje
Het Nederlands elftal heeft de sterke EK-kwalificatiereeks dinsdagavond op passende wijze afgesloten. Tegen Estland legde Oranje niet het beste spel op de mat, maar daar deed de prestatie niets aan af: 5-0. Georginio Wijnaldum was de grote man met een hattrick. AZ-spelers Calvin Stengs en Myron Boadu maakten hun debuut. Laatstgenoemde maakte ook direct zijn eerste doelpunt.

Tottenham Hotspur ontslaat coach Pochettino per direct
Tottenham Hotspur heeft manager Mauricio Pochettino dinsdagavond per direct ontslagen. De Engelse club vindt de resultaten te tegenvallend en heeft daarom afscheid genomen van de zo succesvolle coach. "We zijn heel terughoudend geweest met deze beslissing, maar omdat er geen verandering kwam, hebben we deze keuze toch moeten maken."

Loting Oranje: Pot 2, Groep C en Oekraïne als opponent
Het Nederlands elftal is als tweede in de poule definitief deelnemer in Pot 2 van de loting voor EURO 2020. Op voorhand geen ideaal scenario omdat je normalter dan toplanden treft, maar door de bijzondere opzet van het EK én het feit dat Rusland niet tegen Oekraïne mag spelen, toch niet ongunstig. Oekraïne is namelijk het team dat uit Pot 1 tegen Oranje komt te spelen tijdens de eerste wedstrijd op het EK.

Excelsior organiseert actie tegen racisme in thuisduel
Excelsior grijpt de eerstvolgende thuiswedstrijd aan om een statement te maken tegen racisme. De Rotterdammers zagen hun speler Ahmad Mendes Moreira zondag racistisch bejegend worden door een groep fans van FC Den Bosch en willen komende vrijdag een statement maken tegen racisme.

Clubicoon Bonucci tekent bij en is tot 2024 speler van Juventus
Matthijs de Ligt zal nog jaren moeten concurreren met Leonardo Bonucci. De 32-jarige aanvoerder van Juventus heeft dinsdag zijn krabbel gezet onder een nieuw contract in Turijn. Opvallend is dat hij heeft bijgetekend tot 2024, wat betekent dat hij op 37-jarige leeftijd nog steeds onderdeel zal zijn van de selectie.

Jong Oranje verslaat Engeland dankzij mooie trap Dilrosun
Jong Oranje heeft zich dinsdagavond uitstekend gepresenteerd in de oefenwedstrijd tegen Engeland: de ploeg van Erwin van de Looi won voor de tweede keer ooit van de leeftijdsgenoten uit Engeland. Hoewel het lang het overwicht had in de wedstrijd, was een vrije trap in blessuretijd van Javairo Dilrosun genoeg voor de 2-1 zege in Doetinchem, nadat Kaj Sierhuis eerder Oranje op voorsprong had geschoten. Zodoende heeft alle de ploeg alle zes duels in 2019 winnend afgesloten.

  

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020