Koeman: "Het mooiste is dat we tot einde door zijn gegaan"

Koeman: "Het mooiste is dat we tot einde door zijn gegaan"

19 november 2019 – Het spel van het Nederlands elftal was dinsdag niet geweldig tegen Estland, maar Ronald Koeman zag dat dat ook niet nodig was om met 5-0 te winnen. Ondanks in mindere fase in de eerste helft heeft de coach wel genoten.Koeman schoof na de wedstrijd aan bij de NOS om daar de wedstrijd van Oranje te evalueren. "Het mooiste van de avond is dat we tot het einde door zijn gegaan. Het was niet geweldig, met name in de eerste helft. Het begin was wel goed. Het leek we alsof we alles deden voor de eerste goal, zodat de foto nog een keer nagebootst kon worden. Daar ben ik wel trots op. Gini zei er ook nog iets over in de kleedkamer, dat hij zich zo happy voelt in het Nederlands elftal waar dit niet voorkomt. Dat is mooi om terug te zien."

Daarna werd het wat minder, zag de coach. "Het leek dat de energie na de 2-0 eruit liep. We zetten ook slecht druk op de tegenstander. Daar ben ik wel even boos om geworden. Uiteindelijk moesten we in de eerste helft nog veel meer lopen, dus dat geef ik wel aan. Dat was in de tweede helft wat beter en dan zie je dat ze fouten maken waar goals uitkomen."

Koeman experimenteerde dinsdag met diverse dingen. Hij stelde onder meer aanvaller Quincy Promes als rechtsback op. "We kwamen paar keer door, maar op gegeven moment is er ook heel weinig ruimte. Het zou gek zijn als het op één avond tegen Estalnd alles duidelijk is. We hebben nog zes maanden. We hebben hele veel jonge spelers die zich verder kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk neem ik de sterkste ploeg mee naar het EK."

Over de debutanten had Koeman uiteraard ook een mening. Calvin Stengs stond in de basis, maar was niet super. "Ik weet niet of het de bibbers waren", zegt Koeman. "Hij was een paar keer ongelukkig, maar je ziet wel aan zijn balbehandelingen dat het een geweldige speler wordt. Of het voldoende is voor de zomer al, dat gaan we rustig bekijken", zei Koeman. Hij liet in de slotfase ook Myron Boadu invallen en hij kwam tot scoren. "De jongens zijn perfect opgenomen en hebben bravoure in hun spel. Je moet bravoure hebben op het veld en dat hebben ze. Verder zijn ze bescheiden en passen ze heel goed in deze groep."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020