Wijnaldum na hattrick: "Kon gelukkig belangrijk zijn"

19 november 2019, 22:54

Georginio Wijnaldum maakte zich maandag populair door een opmerkelijke persconferentie te geven. Met teksten die direct vanuit zijn hart kwamen gaf hij zijn mening over racisme in Nederland. Dinsdag baarde hij weer opzien door een hattrick te maken voor Oranje tegen Estland (5-0).

Wijnaldum weet dat hij maandag veel mensen heeft geraakt met zijn teksten. Toch wil hij er niet te speciaal over doen. "Gister was mijn dag niet, die was voor iedereen", zegt hij tegen de NOS. "Het was een eyeopener. Ik denk dat ik heb gezegd wat meer mensen denken, maar misschien omdat ik voetbal heb ik iets meer een podium. Met dat podium kon ik veel mensen bereiken, maar ik heb het gedaan uit gevoel. Ik heb veel reacties gehad. Mensen komen met 'held' en dit en dat, maar dat ben ik natuurlijk niet. Ik heb gewoon gezegd wat meerdere mensen denken. Niet iedereen heeft het platform wat ik heb. Ik vond gewoon dat het gezegd moest worden. Ik hoop dat er nu echt iets aan gedaan gaat worden. Niet alleen in de voetballerij, maar ook in de samenleving."

Wijnaldum was dinsdag belangrijk tegen Estland en dat voelde goed voor de captain. "Ik zei wat ik voelde en vandaag heb ik alles gegeven wat ik heb. Daar komen drie goals uit, dat is wel mooi. Hele belangrijk dat ik elftal bij de hand kon nemen. Ik had graag zaterdag willen spelen, maar ik was niet optimaal. Elke speler wil spelen en zijn bedrage leveren. Vandaag kon ik gelukkig belangrijk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen