Polen besluit kwalificatiereeks in stijl, Oostenrijk knullig onderuit

19 november 2019, 22:46

De nationale ploeg van Polen heeft dinsdagavond de EK-kwalificatiereeks in stijl besloten met een zege op Slovenië. De thuisploeg had wel de nodige moeite met de opponent, mede door een treffer en assist van Tim Matavz, maar deed wel haar plicht. Dat gold niet voor Oostenrijk, dat verloor en zodoende in pot 4 terechtkomt. 

Polen – Slovenië 3-2

Het al geplaatste Polen was al zeker van de groepswinst, maar begon desondanks voortvarend dinsdagavond. Uit een corner schoot Sebastian Szyma?skieen afvallende bal hard en laag binnen. Vitesse-spits Tim Matavz, die bij zijn club recentelijk werd gepasseerd, zorgde voor de gelijkmaker en was ook na een uur voetballen bij de 2-2 betrokken. Nadat Lewandowski de thuisploeg weer op voorsprong had geschoten, gaf hij de assist op Josip Illic, die voor de gelijkmaker zorgde. Uiteindelijk besloot Polen de kwalificatie in stijl: Jacek Góralski zorgde ervoor dat de Poolse enclave met een zege richting EURO 2020 gaat.  

Macedonië – Israël 1-0

In een rechtstreeks duels om de vierde plaats toonde Macedonië zich sterker dan de concurrent met Vitesse-back Eli Dasa in de basis. Hij viel echter al voor de pauze uit en zag hoe niet veel later Boban Nikolov vlak voor de pauze de score opende (1-0). Scoren deed Eran Zahavi – lang topscorer van de EK-kwalificatiereeks – niet, waardoor hij Harry Kane (12 goals) boven zich moet dulden op die ranglijst. Met zijn elf treffers blijft Zahavi wel tweede staan samen met Cristiano Ronaldo. 

Overige uitslagen:

Letland – Oostenrijk 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen