België blijft ondanks snelle achterstand foutloos in EK-kwalificatie

19 november 2019, 22:44

België heeft de EK-kwalificatiereeks dinsdagavond in stijl en zonder puntverlies afgesloten. De ploeg van Roberto Martínez kwam wel voor het eerst deze reeks op achterstand, maar herstelde dat uiteindelijk vrij simpel. Met uiteindelijk veertig goals komt de ploeg daarmee op gemiddeld vier (!) goals per wedstrijd in de afgelopen cyclus, waarin het al haar duels won. 

België – Cyprus 6-1

Voor het eerst deze kwalificatiereeks kwam België op achterstand en dat dat in eigen huis gebeurde tegen Cyprus was misschien wel veelzeggend. Onze zuiderburen gaven enkele spelers rust, maar toch stonden er nog veel grote namen op papier, het feit dat ze al zeker koploper waren van de poule, had ze wellicht in slaap gesust. De treffer van Nicolas Ioannou deed België echter met succes ontwaken.

Cristian Benteke schoot vijf minuten later alweer de gelijkmaker binnen uit een voorzet van Kevin de Bruyne, die zelf daarna met twee treffers het duel na veertig minuten besliste. De 2-1 was een enorme flater van keeper Neophytos Michael, terwijl de derde Belgische goal een fraai schot was van de middenvelder.

Via Yannick Carrasco, een eigen doelpunt van Kypros Christoforou en opnieuw Benteke liep de score ondanks de vroege achterstand nog flink op.

Overige uitslagen:

San MarinoRusland 0-5

SchotlandKazachstan 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen