Jong Noorwegen verliest zonder muitende Eredivisie-spelers

19 november 2019, 21:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jong Noorwegen is de draad behoorlijk kwijt. De Scandinaviërs slaagden er dinsdag niet in om een resultaat te pakken in de EK-kwalificatiegroep van Jong Oranje. Het verloor op eigen terrein met 2-3 van Jong Portugal.

Jong Noorwegen moest het doen zonder Eredivisie-spelers Dennis Johnsen (PEC Zwolle) en Rafik Zekhnini (FC Twente). Hakon Evjen van AZ stond wel in de basis. Johnsen en Zekhnini hadden geen zin om zich te melden omdat er weinig vertrouwen is in bondscoach Leif Gunnar Smerud. "Hij gebruikt spelers op de verkeerde positie in een systeem waarin niemand weet hoe we moeten spelen", zei de buitenspeler van PEC. 

Ook vinden ze de communicatievaardigheden van de coach ver onder de maat. Zo zou Zekhnini nooit met hem in gesprek kunnen. "Zolang hij de bondscoach is, ben ik niet meer beschikbaar", zegt Zekhnini dan ook stellig. Ook is de aanpak veel te verdedigend en het niveau van coachen onder de maat. "De trainingen bij Noorwegen zijn van een vreselijk niveau." Johnsen sluit zich bij die woorden aan: "Ik heb niet het idee dat ik bij Noorwegen een beter speler word."

Jong Noorwegen keek tegen Jong Portugal dinsdag al snel tegen een 0-3 achterstand aan, maar kwam in de slotfase nog wel terug tot 2-3. In groep 7 van de EK-kwalificatie staat Portugal na vier duels tweede, met drie punten minder dan koploper Jong Oranje. Jong Noorwegen staat vierde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen