Koeman doet met Oman goede zaken in WK-kwalificatie

19 november 2019, 18:11

Erwin Koeman kan met Oman terugkijken op een prima interlandperiode. De Nederlandse coach won met zijn ploeg Oman dinsdag met 1-0 van India in de Aziatische WK-kwalificatie. Donderdag zegevierde het land ook al met 4-1 tegen Bangladesh.

De enige treffer viel in de 33ste minuut en werd gemaakt door Mohsin Al Ghassani. Het land uit uit het Midden-Oosten staat tweede in Groep E van de Aziatische WK-kwalificatie. Het heeft na vijf speelronden twaalf punten, terwijl koploper Qatar er dertien heeft. Dat land was eerder nog een maatje te groot voor Oman, maar is door twee zeges op rij wel degelijk in het vizier voor de mannen van Koeman. De Nederlandse coach staat sinds maart voor de groep bij Oman, waar hij destijds landgenoot Pim Verbeek opvolgde.

De Aziatische kwalificatie bevindt zich momenteel in de tweede van de vier rondes. Naast de groepswinnaars plaatsen ook de vier beste nummers twee (van de acht poules) zich voor de derde kwalificatieronde. Qatar is als gastheer al zeker van WK-deelname, maar doet mee aan de kwalificatiecyclus om zich te kwalificeren voor de Azië Cup.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen