Eintracht-captain Abraham blijft zeven duels geschorst

19 november 2019, 16:42

De schorsing van Eintracht Frankfurt-aanvoerder David Abraham blijft gewoon staan. De Argentijn ging na een enorme beuk aan SC Freiburg-trainer Christian Streich met een rode kaart van het veld en kreeg daarvoor liefst zeven wedstrijden aan zijn broek. Hoewel hij in protest ging tegen die maatregel, heeft de Duitse tuchtcommissie die sanctie laten staan.

Zij oordeelden dat de beuk met opzet was uitgedeeld en de strafmaatregel van zeven duels dus gerechtvaardigd is. Ook vonden zij het voorbeeld wat door de captain gegeven is, bijzonder slecht. De voorzitter van de Duitse voetbalbond liet zich eerder al uit over de staf, die in zijn ogen zelfs nog erg mild was. Tevens wacht de achterhoedespeler een boete van liefst 25.000 euro.

Lees ook: Duitse bond schorst Abraham voor zeven (!) wedstrijden

Abraham baarde tegen SC Freiburg vlak voor het einde van het duel opzien door trainer Streich met een harde schouderduw tegen de grond te werken. Abraham wilde het spel snel hervatten met een ingooi, maar Streich liet de bal lopen. In een massale vechtpartij kreeg naast Abraham ook Freiburg-speler Vincenzo Grifo een rode kaart. Voor Abraham zit na zijn oliedomme orde kaart het kalenderjaar er wat voetbal betreft op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen