Stuivenberg met Wales op drempel van het EK: "De druk is hoog"

19 november 2019, 15:21

Als laatste land kan Wales zich dinsdagavond via de reguliere weg plaatsen voor het EK van volgend jaar. Dan moeten de Welshmen voor eigen publiek wel winnen van Hongarije, dat de tweede plaats in Groep E bezet. Bij Wales zit de Nederlandse assistent-trainer Albert Stuivenberg op de bank. Hij kijkt met veel vertrouwen uit naar de allesbeslissende wedstrijd.

Dat vertrouwen is ergens op gebaseerd: Wales verloor in de kwalificatiereeks nog geen enkele keer voor eigen publiek. "Maar je weet het niet. We hebben veel jonge jongens en de druk is hoog. Houden ze stand en maken ze de juiste keuzes? Heel spannend. Hopelijk kunnen we gaan feestvieren", aldus de assistent van bondscoach Ryan Giggs tegenover de NOS.

In Welshe media ligt Giggs onder vuur. De oud-aanvaller van Manchester United zou zijn ploeg alleen de lange bal laten hanteren. "Wales heeft natuurlijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In 2016 heeft de ploeg onverwacht geweldig gepresteerd met het halen van de halve finales op het EK in Frankrijk, dat brengt verwachtingen met zich mee", pareert Stuivenberg de kritiek. "Wij zijn niet ontevreden en blij met het proces. We zitten in een moeilijke poule en als we dinsdag van Hongarije winnen, kwalificeren we ons voor het EK. Dat zou fantastisch zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen