Kluivert: "Ga alles aan doen voor een plek in de EK-selectie"

Kluivert: "Ga alles aan doen voor een plek in de EK-selectie"

19 november 2019 – Justin Kluivert zit steeds beter in zijn vel bij zijn club AS Roma en hoopt in het komende half jaar een plek in de EK-selectie van Ronald Koeman af te dwingen. De tweevoudig international zat tijdens de vorige interlandperiode nog bij de selectie van Koeman, maar moest het in deze periode doen met een plek in de selectie van Jong Oranje. "Het is een mooie concurrentie, ik ga er alles aandoen om er volgend jaar bij te zijn", sprak hij.Kluivert maakte in 2018 de overstap naar het Italiaanse AS Roma en kwam in zijn eerste seizoen tot 29 optredens, waarvan veertien als basisspeler. Dit seizoen is Kluivert een vaste kracht bij de Romeinse formatie en kwam hij al tot tien basisplekken in twaalf wedstrijden. "Ik zit lekker in mijn vel en het gaat beter en beter met mij", zei hij in gesprek met Voetbal International. "Ik speel nu meer dan voorheen en ben meer gewend in Rome. Mijn rendement moet wel omhoog, je moet altijd hoger willen inzetten."

Kluivert blijft kritisch op zichzelf en weet dat hij met twee goals in tien wedstrijden nog belangrijker moet zijn voor zijn team. "Mijn rendement moet wel omhoog. Ik ben aanvaller dus er wordt meer van mij verwacht. Je moet altijd hoger willen inzetten." Afgelopen donderdag stond Kluivert in de basis bij Jong Oranje in de gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar. "Dat was voor de kwalificatie belangrijk, die wedstrijd hebben we goed afgerond. Tegen Engeland (oefenduel woensdag, red.) hebben we een echte krachtmeting en kunnen we ons weer laten zien."

De plaatsing voor het EK ging ook voor de twintigjarige aanvaller niet onopgemerkt en hij stelde zich dan ook direct een doel. "Ik ga er alles aandoen om mijn plek te veroveren in de EK-selectie. Dat is nog steeds mijn doel, maar dat is nog ver weg. Ik heb genoeg tijd om me te laten zien en ga elke dag hard trainen. Je moet in je achterhoofd houden dat de bondscoach altijd meekijkt."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020