Nederlands elftal maakt een krachtig statement tegen racisme

Nederlands elftal maakt een krachtig statement tegen racisme

19 november 2019 – Het Nederlands elftal heeft een duidelijk en krachtig statement tegen racisme gemaakt. De Oranje-internationals delen dinsdag via social media massaal een foto waarop de selectie met uitgevouwen armen in een kring staat. Enough is Enough en #StopRacism luidt de begeleidende tekst.Het statement is een reactie op de gebeurtenissen van afgelopen weekend tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Ahmad Mendes Moreira, aanvaller van de Rotterdammers, werd toen racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisploeg. Sinds zondag is Nederland in ban van het racisme-incident.

In aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland kwam het onderwerp bij een persconferentie van het Nederlands elftal ook ter sprake. Bondscoach Ronald Koeman en Georginio Wijnaldum spraken hun walging uit over de gebeurtenis in Den Bosch. Met name Wijnaldum trok fel van leer. "Ik had niet verwacht dat dit in Nederland zou gebeuren. Ik ben heel erg geschokt. Dit is een maatschappelijk probleem. Schandelijk", zei de middenvelder van Liverpool.

Wijnaldum riep de autoriteiten op in te grijpen. "Als spelers kunnen we niet zoveel doen. Dit is iets voor de politiek, zij moeten keihard optreden. Ik zag ook een Hitlergroet. Echt respectloos. Zoiets mag niet geaccepteerd worden in Nederland. Hier moeten keiharde boetes op staan. Zo hard dat niemand het in z'n hoofd haalt om dit te doen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019