Roemeense bondscoach Contra stapt op na mislukte kwalificatie

19 november 2019, 13:29   Bijgewerkt: 19 november 2019, 14:22

Cosmin Contra heeft zijn functie als bondscoach van Roemenië neergelegd. De trainer faalde om zijn ploeg via de reguliere weg naar het EK te leiden en heeft daardoor besloten om de eer aan zichzelf te houden. De Roemeense voetbalbond moet hierdoor op zoek naar een nieuwe trainer die het elftal via de play-offs van de Nations League alsnog naar het eindtoernooi van volgend jaar kan leiden.

De Roemenen eindigden op een vierde plek in Groep F en werden maandagavond in de laatste wedstrijd van de kwalificatie met 5-0 naar huis gestuurd door Spanje. Afgelopen week verloor het in eigen huis de cruciale wedstrijd tegen Zweden (0-2), waardoor een plek bij de eerste twee niet meer haalbaar was.

"Ik heb mijn doel niet bereikt en verlaat daarom de nationale ploeg", zei de opgestapte bondscoach volgens verschillende Roemeense media. "Het spijt me voor de fans dat het niet gelukt is." Over de opvolger van Contra is nog niks bekend, maar de Roemeense kranten omschrijven Gheorghe Hagi en Dan Petrescu, twee oud-internationals van Roemenië, als de gedroomde kandidaten om het elftal te leiden in de play-offs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen