Van de Looi hint naar wijzigingen: "Wil meerdere spelers zien"

Van de Looi hint naar wijzigingen: "Wil meerdere spelers zien"

19 november 2019 – Jong Oranje won afgelopen week met ruime cijfers van de leeftijdsgenoten van Gibraltar (0-6) en kende zo een uitstekend vervolg van de EK-kwalificatie. De ploeg van Erwin van de Looi gaat na vier wedstrijden fier aan kop met twaalf punten. De talenten oefenen dinsdagavond tegen Jong Engeland en Van de Looi hint in de aanloop naar dat duel naar een aantal wijzigingen in zijn opstelling.Jong Engeland is net als Oranje met twaalf punten uit vier wedstrijden sterk gestart in de EK-kwalificatie. Dinsdagavond treffen beide ploegen elkaar in een oefenwedstrijd. Van de Looi denkt eraan om wat andere jongens dan gebruikelijk speeltijd te geven. "Ik wil meerdere spelers aan het werk zien, maar ik wil ook een goed en stevig elftal zien", zegt hij in gesprek met FOX Sports. "We spelen tegen een sterke tegenstander, maar ik denk niet dat iedereen negentig minuten gaat spelen."

Van de Looi heeft het sentiment bij Jong Oranje kunnen keren: de talenten spelen attractief en winnen veel wedstrijden. "De sfeer en de beleving is geweldig in deze groep. Er wordt heel hard gewerkt, maar onderling is er ook heel veel plezier."

Bij de maandagtraining van Jong Oranje was ook Ronald Koeman aandachtig toeschouwer. De bondscoach kan in de laatste wedstrijd van de kwalificatie tegen Estland niet beschikken over Virgil van Dijk, Ryan Babel en de geschorste Marten De Roon, maar riep desondanks geen vervangers op vanuit Jong Oranje. "Ik snap wel dat hij dat niet doet. Als je als elftal midden in een activiteit zit, is het niet logisch om ineens vanuit een ander team jongens op te roepen. Wij zitten ook midden in een activiteit", spreekt de 47-jarige oefenmeester.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020