Mancini na perfecte kwalificatie: "Landen willen Italië ontlopen"

Mancini na perfecte kwalificatie: "Landen willen Italië ontlopen"

19 november 2019 – Italië speelde een geweldige kwalificatiereeks en won alle tien de wedstrijden in Groep J. Als kers op de taart werd tegen Armenië de campagne met een 9-1 (!) overwinning afgesloten. Bondscoach Roberto Mancini is maar wat blij met zijn formatie en denkt dat de meeste landen Italië liever willen ontlopen op het EK van volgend jaar."We zijn heel blij dat we tien wedstrijden hebben gewonnen, dat is heel moeilijk om te bereiken", sprak Mancini op de persconferentie. De Italianen waren op het laatste WK niet bij en maakten onder de nieuwe bondscoach een frisse start met veel jonge talenten. "Dit is de fundering waar we verder op kunnen bouwen. We zijn positief en hebben een mix van jonge talenten en ervaren krachten. Nu hebben we de tijd om ons voor te bereiden op de zomer van volgend jaar."

De voormalig coach van onder meer Manchester City wil niet te veel druk op zijn ploeg leggen na de perfecte kwalificatiereeks en probeert de verwachtingen te temperen. "Er zijn sterkere ploegen dan wij. Frankrijk won het WK en heeft nog steeds een jonge groep. Voor Spanje geldt hetzelfde, terwijl ook België een fantastisch team heeft", zei de bondscoach. "Ik denk wel dat landen ons liever ontlopen, ook gezien ons verleden op de eindtoernooien."

Italië is tevens een van de gastlanden voor het EK en zit door de groepswinst in Pot 1. Het land is hierdoor al ingedeeld in Groep A, de verdere indeling is nog niet bekend. De loting voor het EK vindt plaats op 30 november.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019