Van der Vaart ziet 'volwassen geworden' België als EK-favoriet

19 november 2019, 09:50

Rafael van der Vaart verwacht dat België volgend jaar zomer een serieuze rol gaat spelen in de strijd om de Europese titel. De Rode Duivels, die zich op overtuigende wijze plaatsten voor het kampioenschap, zijn volgens de voormalig Oranje-international rijp genoeg om een eindronde te winnen. Wint België dinsdag van Cyprus, dan behoudt België de perfecte score in de EK-kwalificatiecyclus.

Van der Vaart vergelijkt het huidige België met het Oranje van 2010. "Het is een goed blok als team, met drie à vier wereldtoppers. Zoals wij destijds met Robben van Persie, Sneijder. Dat is een dodelijke combinatie. Bijna niet te verdedigen. Zo'n Hazard of De Bruyne: die zijn voor niemand bang. Ze tillen je zo over de moeilijke momenten heen. Loopt het even niet goed, dan lossen zulke spelers het wel op", aldus de oud-middenvelder tegenover Het Laatste Nieuws.

België strandde drie jaar geleden in de kwartfinales van het EK en werd vorig jaar derde op het WK. De voorbije jaren hebben de Belgen stappen gezet, merkt Van der Vaart. "Een paar jaar geleden vond ik ze nog niet volwassen genoeg om mee te doen voor de eindzege. Nu wel. Ze zijn een van de favorieten. Na Nederland, natuurlijk", grapt hij. "Nee, serieus, België is een grote kanshebber. Geniet er maar van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen