De EK-kwalificatieduels van vanavond: wat staat nog op het spel?

De EK-kwalificatieduels van vanavond: wat staat nog op het spel?

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 november 2019 – De reguliere EK-kwalificatie komt vandaag ten einde. Met nog tien wedstrijden verdeeld over vier groepen wordt er volop gevoetbald, maar waar is het nog spannend? Welke landen strijden nog om een EK-ticket en welke landen zijn uitgespeeld? FCUpdate.nl zet poules C, G, E en I op een rijtje

Groep C[/h2]

Duitsland – Noord-Ierland
Door de winstpartij op Wit-Rusland verzekerde Die Mannschaft zich zaterdagavond definitief van deelname aan het EK van volgend jaar. Het gaat de Duitsers nu alleen nog maar om de groepswinst, wat zou betekenen dat Duitsland bij de loting van 30 november in Pot 1 komt. Tegen het al uitgespeelde Noord-Ierland volstaat een overwinning om Nederland voor te blijven.

Nederland – Estland
Ook Nederland verzekerde zich afgelopen weekend van een plek bij de eerste twee in Groep C door met 0-0 gelijk te spelen tegen naaste belager Noord-Ierland. Het puntje betekende dat Oranje niet meer te achterhalen is door de Noord-Ieren en de ploeg van Ronald Koeman voor het eerst sinds zes jaar weer deelneemt aan een eindtoernooi. Tegen Estland speelt het dan ook alleen nog maar om de groepswinst. Dan moet het zelf winnen hopen op een misstap van Duitsland. Mocht dat niet gebeuren, dan gaat Nederland in Pot 2 en treft het naar alle waarschijnlijkheid in ieder geval Oekraïne op EURO 2020.

Lees ook: Oranje treft in poulefase zeer waarschijnlijk Oekraïne

Stand: 
1. Duitsland, 18 punten uit 7 duels (+18)*
2. Nederland, 16 punten uit 7 duels (+12)*
3. Noord-Ierland, 13 punten uit 7 duels, (+1)**
4. Wit-Rusland, 4 punten uit 8 duels (-12)
5. Estland, 1 punt uit 7 duels (-19)

Groep E[/h2]

Slowakije – Azerbeidzjan
Slowakije is afhankelijk van het resultaat bij de andere wedstrijd in deze groep. De Slowaken moeten zelf winnen van Azerbeidzjan en hopen dat Wales - Slowakije in een gelijkspel eindigt. In dat geval komen de Slowaken en de Hongaren op dertien punten, maar gaat Slowakije naar het EK op basis van een beter onderling resultaat. De Slowaken won namelijk beide ontmoetingen met Hongarije.

Wales – Hongarije
In Cardiff gaat zowel Wales als Hongarije vol voor de winst. Wales staat derde in de poule en heeft één punt minder dan Hongarije en één punt meer dan nummer vier Slowakije. Hongarije staat weliswaar op de tweede plek, maar heeft waarschijnlijk aan een gelijkspel niet genoeg om door te gaan naar het EK. Als Slowakije wint van Azerbeidzjan komen beide ploegen op dertien punten, maar gaan de Slowaken op basis van onderling resultaat naar het EK.

Stand:
1. Kroatië, 17 punten uit 8 duels (+10)*
2. Hongarije, 12 punten uit 7 duels (-1)
3. Wales, 11 punten uit 7 duels (+2)
4. Slowakije, 10 punten uit 7 duels (+0)
5. Azerbeidzjan, 1 punt uit 7 duels, (-11)

Groep G[/h2]

Groep G is van zijn laatste spanning beroofd. Polen was na de vorige interlandperiode al zeker van een plek bij de eerste twee en stelde zaterdag de groepswinst veilig. Oostenrijk was al zo goed als zeker van een tweede plaats, maar sleepte die tegen Noord-Macedonië definitief in de wacht. De laatste speelronde in deze groep gaat dus slechts om de eer.

Programma:
Letland – Oostenrijk
Noord Macedonië – Israël
Polen – Slovenië

Stand: 
1. Polen, 22 punten uit 9 duels (+12)*
2. Oostenrijk, 19 punten uit 9 duels (+11)*
3. Slovenië, 11 punten uit 9 duels (+6)
4. Noord-Macedonië, 11 punten uit 9 duels (-2)**
5. Israël, 11 punten uit 9 duels (-1)**
6. Letland, 0 punten uit 9 duels (-26)

Groep I[/h2]

In Groep I is alles ook al lang en breed beslist. België is na negen wedstrijden nog altijd foutloos en gaat met veel vertrouwen naar het EK. Rusland volgt op gepaste afstand en pakte buiten de wedstrijden tegen België om ook de volle buit. De Rode Duivels kunnen in de thuiswedstrijd tegen Cyprus de perfecte kwalificatie volmaken door ook de tiende wedstrijd te winnen, iets wat alleen Italië verder lukte in deze kwalificatiereeks. Nummer drie Schotland mag zich gaan opmaken voor de play-offs om een van de laatste vier tickets voor het EK te bemachtigen.

Programma:
België – Cyprus
San Marino – Rusland
Schotland – Kazachstan

Stand:
1. België, 27 punten uit 9 duels (+32)*
2. Rusland, 21 punten uit 9 duels (+20)*
3. Schotland, 12 punten uit 9 duels (-5)**
4. Cyrpus, 10 punten uit 9 duels (0)
5. Kazachstan, 10 punten uit 9 duels (-2)
6. San Marino, 0 punt uit 9 duels (-45)

*= al geplaatst
**= geplaatst voor play-offs

gerelateerd