WK-gastheer Qatar voelt zich oneerlijk behandeld en slaat terug

19 november 2019, 09:34

In Qatar is men behoorlijk klaar met de aanhoudende kritiek die het land krijgt sinds de toewijzing van de organisatie van het WK 2022. In een interview met CNN vertelt directeur Nasser Al Khater dat hij het gevoel heeft dat de oliestaat een oneerlijke behandeling in de media krijgt.

Onder meer omdat Qatar op grote schaal mensenrechten schendt, ligt het land al jaren onder vuur. "Wordt Qatar oneerlijk behandeld? Ja, in mijn ogen wel. Eerst ging het over het weer, daarna over corruptie en vervolgens over de gezondheid van de medewerkers. We herkennen bepaalde dingen en daar werken we aan. Dat zeggen niet wij, maar internationaal erkende instanties."

Amnesty International claimde onlangs in een rapport dat Qatar nog altijd zijn medewerkers uitbuit. "Ik ben het er niet mee eens dat we hebben gefaald. Het kost eenmaal tijd als het gaat om het veranderen van wetten en gedrag. Dat gaat niet over één nacht ijs", aldus Al Khater, die ook ingaat op de corruptie bij de toewijzing van het WK. "Er is jaren onderzoek gedaan, maar er is niets gevonden. En toch is er altijd een bijzinnetje in de media. Dat is oneerlijk voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen