Southgate verbindt toekomst aan resultaten op EURO 2020

Southgate verbindt toekomst aan resultaten op EURO 2020

19 november 2019 – Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, heeft toegegeven dat hij rekening houdt met het verliezen van zijn baan als Engeland faalt op het EK van 2020. De Engelsman heeft nog een contract tot de zomer van 2022, maar houdt er dus serieus rekening mee dat hij deze niet volledig zal uitdienen. "In voetbal kan het heel snel omslaan", zei hij."Of ik tot het WK van 2022 blijf hangt heel erg af van hoe wij presteren op het EK van volgend jaar", zei Southgate in gesprek met The Guardian. "Ik ben realistisch over hoe snel het kan omdraaien in de voetballerij. De ene week houden ze van je, maar een week later kan dat zomaar anders zijn. Als je niet meer wordt gesteund, dan kan dat doorslaan op het team." Het Engelse publiek was tijdens deze interlandperiode kritisch op de manager nadat hij Raheem Sterling had gestraft na zijn aanvaring met Joe Gomez. 

Engeland kende vorig jaar een uitstekend WK door voor het eerst sinds 28 jaar weer eens tot de halve finale te reiken. Ook in de kwalificatiereeks kwam het goed voor de dag en eindigde het bovenaan in Groep A. Mede door deze goede prestaties wordt er volgende zomer veel verwacht van The Three Lions.

"Dat moeten we accepteren. De afgelopen achttien maanden hebben we laten zien goed met de verwachtingen om te kunnen gaan. We moeten er vol vertrouwen ingaan en geloven in onszelf. We hebben het ook geweldig gedaan in de EK-kwalificatie, maar voor mij is het alleen belangrijk wat er komen gaat. Je wordt pas echt beoordeeld op de toernooien in de zomer", besluit de 49-jarige bondscoach.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019