Kluivert: "Ik denk dat De Ligt een beetje spijt heeft van zijn keuze"

19 november 2019, 08:28

Als het aan Patrick Kluivert had gelegen, dan had Matthijs de Ligt afgelopen zomer de overstap van Ajax naar FC Barcelona gemaakt. De centrale verdediger koos er echter voor om zijn loopbaan te vervolgen bij Juventus, waar hij nog geen onuitwisbare indruk maakt. Kluivert, hoofd jeugdopleiding bij Barça, denkt dat De Ligt inmiddels wat spijt heeft van zijn beslissing om bij de Oude Dame aan de slag te gaan.

Toen De Ligt afgelopen zomer zijn keuze moest maken, sprak hij met Kluivert. "Het lukte niet om hem te overtuigen. Ik kon hem alleen de mooie dingen vertellen over Barcelona, de stad en de club. Uiteindelijk is het aan de speler en zijn zaakwaarnemer om de beslissing te nemen. De Ligt is uiteraard een geweldige verdediger, maar hij heeft zijn keuze gemaakt. Ik denk hij een beetje spijt heeft, maar het zij zo. In het leven maak je keuzes. Soms doe je het goed en soms slecht. Je moet leren van je keuzes", aldus Kluivert tegenover Mundo Deportivo.

In tegenstelling tot De Ligt koos Frenkie de Jong er in een eerder stadium wél voor om naar Barcelona te verkassen. De 22-jarige middenvelder heeft zich snel aangepast bij de Spaanse grootmacht en is inmiddels onbetwist. "Als je hem ziet spelen, dan lijkt het net alsof hij al jaren deel uitmaakt van het team", complimenteert Kluivert hem. "Ik wist al dat hij een speler met grote kwaliteiten was en dat demonstreert hij nu zowel bij Barcelona als het Nederlands elftal. Hij is gelukkig en dat is aan zijn spel te zien. Het gaat goed met hem en daar ben ik blij mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen