Historisch succes: Suriname plaatst zich voor Gold Cup

Historisch succes: Suriname plaatst zich voor Gold Cup

19 november 2019 – Suriname heeft zich geplaatst voor de Gold Cup, een historische prestatie voor het land. De ploeg van Dean Gorré won in de nacht van maandag op dinsdag met 1-2 van Nicaragua en plaatste zich zo voor het eerst sinds 1985 weer voor het toernooi. Nigel Hasselbaink was bij zijn tweede interland direct goed voor een doelpunt.Suriname kwam in de eerste helft op voorsprong door een goed uitgespeelde counter en zag dat Hasselbaink (op archiefbeeld) de score in de tweede helft verdubbelde. De voormalig aanvaller van Excelsior maakte een knappe actie en schoot vervolgens raak. Nicaragua deed nog wel wat terug, maar de voorsprong hield stand voor Suriname waardoor zij eindigen als groepswinnaar.

Na Curacao plaatst Suriname zich dus op voor het toernooi om de Gold Cup in 2021. Onlangs maakte de Surinaamse voetbalbond al bekend dat Nederlandse voetballers met Surinaamse afkomst ook voor de nationale ploeg kunnen uitkomen, zonder dat zij hun Nederlandse paspoort kwijtraken.

Door deze nieuwe maatregel zouden onder andere Stefano Denswil, Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam en Sean Klaiber voor Suriname kunnen gaan uitkomen. Suriname hoopt op die manier een serieus poging te kunnen wagen voor plaatsing van het WK van 2022 in Qatar.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019