Van der Sar: 'Structureel aanhaken bij top van Europa'

Van der Sar: 'Structureel aanhaken bij top van Europa'

19 november 2019 – Ajax raakte afgelopen zomer onder meer Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt kwijt, maar de gevreesde leegloop bleef uit. De Amsterdammers legden verscheidene sterkhouders zelfs langer vast, waardoor ook dit seizoen zowel op nationaal als internationaal podium veel indruk wordt gemaakt. Met Ajax wil Edwin van der Sar structureel aanhaken bij de top van Europa, vertelt hij in zijn column in De Telegraaf.Nicolas Tagliafico, André Onana, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres werden door Ajax langer vastgelegd, terwijl met onder meer Quincy Promes en Lisandro Martinez kwaliteit aan de selectie werd toegevoegd. 'Met elkaar denken we dat we er nog meer uit kunnen halen. We zijn vastbesloten door te groeien naar de internationale top. Dat is waar we heen willen. Structureel aanhaken bij de top van Europa. Dat betekent dat we op alle fronten de strijd moeten aangaan', aldus Van der Sar.

'Het is onze grootste ambitie om permanent tussen de besten te blijven. We hebben de eerste periode van dit seizoen in dat opzicht goede stappen gezet. Het publiek heeft opnieuw fantastische wedstrijden gezien, waarin we misschien niet altijd het resultaat boekten dat we verdienden. Ik denk aan ons optreden bij Chelsea. Maar over de hele linie staan we er goed voor', schrijft de directeur, die vindt dat Ajax weer op de goede weg is om zijn dromen en ambities waar te maken.

Ajax gaf de voorbije transferzomers veel geld uit, maar de doorstroom vanuit de jeugd blijft een speerpunt. 'Het niveau bij onze Academy moet heel hoog blijven. Daarom ligt ook daar onze focus. Ik kijk met plezier naar de doorbraak van Sergiño Dest, naar de optredens van Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. Deze jongens gaan komend jaar ook weer stappen maken', aldus Van der Sar. 'We hebben ze nodig, want volgend jaar zal Ajax ongetwijfeld ook weer spelers kwijtraken. Ja, je kunt op de transfermarkt het elftal aanvullen, maar niet elke aankoop is gegarandeerd succesvol. Het is belangrijk om de eigen jeugd kansen te blijven geven. Ook daar staat Ajax voor.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019