Gisteren gemist: Denen en Zwitsers naar EK, Italië haalt hard uit

Gisteren gemist: Denen en Zwitsers naar EK, Italië haalt hard uit

19 november 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 18 november.Denen overleven Ierse hersenketel en gaan met Zwitsers naar EK
In het hol van de leeuw heeft Denemarken zich maandagavond geplaatst voor het EK van volgend jaar. De Denen hadden aan een punt voldoende om kwalificatie veilig te stellen en speelden in een razend spannende wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Ierland. Zwitserland, dat met 1-6 te sterk was voor Gibraltar, is als koploper geëindigd in Groep D en gaat ook naar het EK.

Groep J: Italië haalt enorm uit, Van 't Schip wint wéér
In Groep J waren alle beslissingen al gevallen in de vorige speelronde, waardoor de laatste wdstrijden eigenlijk alleen om de eer werden gespeeld. Italië bracht een perfecte kwalificatie ten einde door in het laatste duel met liefst (!) 9-1 te winnen, Bosnië ging in de tweede helft over Liechtenstein heen (0-3) en het Griekenland van John van 't Schip won voor de derde keer op rij door met 2-1 het al geplaatste Finland te verslaan.

Groep F: Spanje wint simpel, Noorwegen langs Malta
Elke vorm van spanning was voor de laatste wedstrijd in deze groep al vergeven. Spanje was al groepswinnaar en won probleemloos van Roemenië (5-0). Zweden plaatste zich vrijdag ten koste van de Roemenen rechtstreeks als nummer twee en won simpel van Faeröer (3-0). Noorwegen was al zeker van de play-offs en won in een moeizame partij van het nietige Malta (1-2).

Argentinië en Uruguay spelen gelijk door late goal Messi
Argentinië en Uruguay hebben maandag in het Israëlische Tel Aviv met 2-2 gelijkgespeeld. Louter grote namen scoorden in de oefenwedstrijd tussen de Zuid-Amerikaanse landen. Namens de Uruguayanen waren Edinson Cavani en Luis Suárez trefzeker, terwijl Sergio Agüero en Lionel Messi de Argentijnse doelpunt voor hun rekening namen

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stengs en Aké starten
Door de afwezigheid van Virgil van Dijk, Ryan Babel en Marten de Roon moet bondscoach Ronald Koeman dinsdag noodgedwongen zijn elftal op enkele plekken wijzigen. Het Algemeen Dagblad denkt te weten hoe Oranje zal spelen tegen Estland. In de vermoedelijke opstelling is een basisplaats voor Calvin Stengs en Nathan Aké.

'Luis Enrique terug als bondscoach van Spanje voor EURO 2020'
Luis Enrique zit tijdens het Europees kampioenschap van volgend jaar mogelijk weer op de bank als bondscoach van Spanje, zo meldt het Spaanse Cope. De trainer nam in juni van dit jaar afscheid van de Spaanse ploeg, omdat zijn dochtertje ernstig ziek was en hij tijd met haar wilde doorbrengen. Robert Moreno is sindsdien bondscoach en loodste La Roja naar het EK.

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019